BBB Dune MIPS BHE-22 Matt Sort Hjelm S 14 Luftehull, 52-55cm BBB Dune MIPS BHE-22 Matt Sort Hjelm S 14 Luftehull, 52-55cm BBB Dune MIPS BHE-22 Matt Sort Hjelm S 14 Luftehull, 52-55cm BBB Dune MIPS BHE-22 Matt Sort Hjelm S 14 Luftehull, 52-55cm

BBB Dune MIPS BHE-22 Matt Sort Hjelm S

14 Luftehull, 52-55cm

Varenr: 25393-MS-SEAN: 8716683125009
Veil.1 099,00
BeskrivelseTeknisk infoAlternativerDokumenter
Beskrivelse

BBB sin første hjelm med MIPS er selvfølgelig en hjelm som passer til alle typer sykling. Landevei/MTB/ATB/City. Skjermen er laget med det formålet at den skal være lett å ta av og på. MIPS er viden kjent for å gi optimal beskyttelse ved fall av sykkelen.

Bakdelen og delen som dekker tinningen er ekstra lave, for å gi ekstra god beskyttelse. 14 luftehull sørger for meget fra lufting under alle forhold.

Luftehull: 14

Stropptype: Standard

Stroppdeler: Sliding system

Materiale: EPS

MIPS: C2

Padding tykkelse: 10mm

Padding type: Vaskbar

Skjerm: Avtagbar

Konstruksjon: IN-Mold

Standard: EN-1078

 

MIPS

Vanlige sykkelhjelmer er laget for å ta i mot slag med direkte treff. MIPS-systemet gir i tillegg rotasjonsbeskyttelse, noe som betyr en mye tryggere hjelm.

Vanligvis vil man ved en sykkelulykke treffe bakken skrått og med en form for rotasjon, og det er her MIPS kommer inn og gi økt beskyttelse mot hjernerystelse og andre hodeskader.

MIPS betyr Multi-directional Impact Protection System og betyr at hjelmen har et to-lagssystem, som beskytter ekstra mot skader ved fallulykker.

Med i utviklingen har hjernekirurger og forskere ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm vært sentrale.

MIPS-Systemet er rett og slett et ekstra lag inne i hjelmen. Laget er festet i hjelmen med en form for strikker, og gjør at laget og hodet kan bevege seg inne i hjelmen. På samme måte som hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskytter ryggmargsvæsken ved slag, er MIPS et ekstra lag med denne beskyttelsen.

MIPS fører energien fra kraftige, vinklede slag bort fra hodet og hjernen, og skadelige energier i slaget blir reduser.

Du merker ingen forskjell når du sykler med en MIPS-hjelm, men den kan utgjør en stor forskjell hvis du først er så uheldig å krasje eller velte.  

 

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Størrelse Small


Alternativer
Dokumenter