Tubolight Diamana SLH Dekkinnlegg 29 Par

Blå, soft+med. 2.2"-2.5", 97+145gr

Varenr: DMSLHDEAN: 795847627861
Veil.1 499,00
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerDokumenter
Beskrivelse

TUBOLIGHT DIAMANA - en nye era innen dekkinnlegg

 

SLH pakken består av ett innlegg i HD 29 (medium) blanding og ett innlegg av SL 29 (soft) blanding. SL er den nye standarden for CrossCountry, som gir lavere rullemotstand og raskere rundetider, samtidig som den beskytter felgen. Den myke blandingen og den lave vekten matcher perfekt med moderne XC-dekk og løyper! HD er den mest anvendlige Diamana som anbefales for bruk til downcountry, sti, enduro og eventuelt på forhjulet på utforsykkelen. Medium blanding gir økt beskyttelse og sideveggstøtte, mens vekta er fortsatt lav.

 

Diamana er det mest avanserte dekkinnlegget som noensinne er laget. For første gang i syklingens historie er det utført en studie om hvordan luftmolekyler beveger seg inne i dekket under bruk.

 

Når man observerer hvordan dekket komprimeres og spretter tilbake når det treffer røtter og steiner,  ser man at hele prosessen skjer så raskt at dekket kommer tilbake til sin opprinnelige form før til og med gaffelen/bakdemperen begynner å dempe! Det skaper ujevnt dekktrykk mot underlaget og dermed dårlig grep. Alle som sykler i terrenget kjenner til dette og  vet at dette forsterkes av høyt trykk i dekket, derfor senker vi dekktrykket - for unngå uønsket spretting og for å få bedre grep. Men det er en grense for hvor lav trykk vi kan kjøre før det kjennes utrygt eller resulterer i punkteringer eller tire-burp.

 

Diamana er en løsning som eliminerer denne spretten og etterlater dekket med konstant trykk mot underlaget, samtidig som den gjør den sammen jobben til et tradisjonelt dekkinnlegg.

 

Hvordan fungerer det?

 

De laterale kanalene er utformet for å skape en Venturi-effekt, noe som betyr at luftstrømmen gjennom kanalene øker i hastighet når kanalene blir mindre. Dette er det samme prinsippet som brukes i Formel 1-biler med bakkeeffekt, og det er nødvendig for å øke hastigheten på luften fra den ytre delen av innlegget (oversiden mot dekket) til den indre delen (mellom innlegget og felgen). Luft blir fanget i den indre delen og tar mye lengre tid å komme tilbake til den ytre delen, slik at det er svært lite luft på punktet dekket komprimeres - ergo, lavest mulig trykk og mest mulig grep!

 

Den ruglete oversiden av innlegget, som er inspirert av overflaten til en golfball, sammen med innleggets bølgede form, bidrar til at luften ikke spretter tilbake til dekket (og forårsaker en kraftig tilbakesprett), men heller strømmer inn i de laterale kanalene.

 

Denne teknologien har ført til oppsiktsvekkende resultater!

 

Rullemotstand: Tredjeparts-tester viser at rullemotstanden på ujevne overflater reduseres med opptil 9%. Selv når man tar hensyn til den ekstra vekten fra innleggene, resulterer dette alltid i raskere klatring!

Dekkavtrykk mot underlaget: Massive 60% høyere, som gir grep på et helt nytt nivå.

Vibrasjonsdemping: 55% høyere. Mindre utmattelse og mer stabil kjøring også ved mindre slag.

 

Tubolight Diamana er laget av "closed cell EVA-skum" med meget høy tetthet. Tettheten og hardheten må være svært høy for å opprettholde formen under bruk og sikre konstant luftstrøm mellom kanalene. Dette resulterer i et svært holdbart dekkinnlegg, med lang levetid og funksjon før det trenger å byttes ut, selv etter lange turer med punktert dekk.

Diamana er også veldig brukervennlig! Installasjonen er relativt enkel, på linje med EVO-versjonene, og mye enklere enn andre dekkinnlegg med tilsvarende vekt/holdbarhet. Som alle andre Tubolight innlegg absorberer heller ikke Diamana væske under bruk, noe som garanteres med alle sealants på markedet, og det kan brukes med alle tubelessventiler som finnes.

 

 

 

Inneholder:

2x TUBOLIGHT SL 29 dekkinnlegg

 

Ventiler kjøpes seperat - det kreves ingen spesialventiler for bruk med TUBOLIGHT, men vi anbefaler ventiler med luft-/væskeutgang på siden for alle typer innlegg.

 

 

 

 

 

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Størrelse 29"


Tilbehør
Alternativer
Dokumenter